Hei!

Jeg heter Hege, er ti år og går på skole i Drammen.

Disse språkene leser jeg bøker på:

Jeg leser på tre forskjellige språk. De språkene er norsk, dansk og engelsk. Jeg synes engelsk er litt vanskeligere enn de to andre.

Tre gode bøker på nynorsk som jeg har lest:

1) Tonje Glimmerdal. Boka er skrevet av Maria Parr. Den handler om Tonje, som er det eneste barnet i Glimmerdalen. Men en dag skjer det noe uventet … Boka passer for barn fra 5 år og oppover.

2) Harry og Ivar tryllar jula inn. Boka er skrevet av Lars Mæhle. Det er mai, og Ivar gleder seg til sommeren. Men så bestemmer Harry seg for å lage jul! Boka er morsom, har mange fine tegninger og er full av (en litt annerledes) juleglede.

3) Cherub-serien. Bøkene er skrevet av Robert Muchamore. Jeg har lest den første boka, og den handler om 12 år gamle James, som blir plassert på et sted for foreldreløse barn som ofte havner i problemer på skolen. Barna blir brukt som spioner for den britiske etterretningstjenesten. Det er en spennende serie som passer for barn fra 10 år.

Hvordan det er å kunne skrive både bokmål og nynorsk:

Det er kjempegøy, siden det da er ekstra lett å lese bøker på nynorsk også! I tillegg er det praktisk å kunne snakke to dialekter (jeg kan drammensdialekt og sandnesdialekt) og å kunne skrive både bokmål og nynorsk. Jeg legger nesten ikke merke til det hvis boka jeg leser, er på nynorsk!

Og til slutt vil jeg bare si til alle foreldre og lærere som lurer på om barn har nok plass i hodet til å lære både bokmål og nynorsk, at det har barna, og de blir ikke sjanglete i rettskrivingen av å lære begge skriftmålene.

Hege Arntzen Wetås (10)